Renginio data: 2018-03-19
Renginio vieta: Viešbutis „Radisson Blu Royal Astorija", Didžioji g. 35/2, Vilnius
Pasitinkant didžiąsias šventes, VMA narės rinkosi į jau tradiciniu tampantį Velykinį renginį.
Vilniaus m. Žvėryno parapijos kunigas Aloyzas Volskis papasakojo apie Šv. Velykų šventės prasmę ir šventimą. Kunigas Aloyzas yra dirbęs katalikiškose parapijose Kanadoje bei JAV.
P. Aloyzas papasakojo kaip jis pasirinko kunigo kelią, kokiomis aplinkybėmis jam teko 21 metus padirbėti užsienyje. Stebino gerb. kunigo gebėjimas greitai sureaguoti į jo kelyje pasitaikančius pasiūlymus, sutikti tinkamus žmones, kas taip praturtino jo profesinę veiklą bei leido tobulėti kaip asmenybei – ne visi verslininkai pasižymi tokia intuicija ir greita reakcija.
VMA narė Aistė Švetkauskė, trumpai pristatė savo kelią nuo bankininkės darbo iki sveiko maisto propagavimo įmonės „Good food studio“ įkūrimo. Įdomiai ir elegantiškai Aistė pademonstravo, kaip sveikai pagaminti pagrindinį Šv. Velykų patiekalą – kiaušinius su sveikuoliškomis užtepėlėmis, naudojant sveiką majonezą. Tokie kiaušiniai tiks ir gurmanui, ir mėgstančiam tradicinę virtuvę.
VMA narė Elžbieta Monkevič, žurnalo „Verdu kepu” redaktorė, papasakojo, kaip įdomiai ir nepavargstant paruošti Velykinį stalą, laikantis naujausių maisto ruošimo tendencijų. Elžbieta priminė mums, kad nebūtina prigaminti daugybės maisto. Daug svarbiau, kad jis būtų pagamintas su meile. Pasak jos, prie stalo būtina skirti daugiau laiko pabendravimui su artimais žmonėmis, kartu pasidžiaugti šventėmis… O jei maisto lieka, nereikia jo siūlyti tiems, kam jo ir taip per daug, o geriau pasidalinti su jo stokojančiais. Elžbieta renginio dalyviams padovanojo Velykinį pyragą bei pavaišino nuostabaus skonio zefyriniais ir natūralaus skonio želė saldainiais.
Kelios akimirkos iš šventinio renginio: